Tips Hidup Tenang dan Berkat yang sempoi

Hiding Greeting Card

Tips Hidup Tenang dan Berkat mudah untuk diikuti.

1) Sentiasa doakan ibu ayah. Selesai solat, kalau nak cepat sangat baca doa untuk kedua ibu bapa pun dah memadai.

2) Gaji yang kita dapat tu jangan0 lokek beri kepada kedua ibu bapa walaupun mereka tak harapkan sangat dan tak pernah minta pun.

3) Bantu adik beradik walaupun mereka tak minta. Janganlah berkira dengan ahli keluarga sendiri. Tak perlu ada rasa nak bersaing antara adik beradik.

4) Niat dalam hati yang kita takkan susahkan orang lain. Cuba sedaya upaya untuk tidak membebankan orang lain.

5) Bekerja keras dan jangan memilih jalan yang salah demi mendapatkan kesenangan. Ada yang jenis sanggup menipu, mengambil duit yang bukan hak kita dan mendapatkan wang dari sumber yang haram.

6) InsyaAllah jika niat kita betul, tuhan akan sentiasa mudahkan jalan hidup kita.

7) Jangan mengukur hidup ini dengan orang yang lebih dari kita, tengok org lebih bawah dari kita, baru kita rasa syukur. kalau tak sampai bila2 takkan pernah rasa cukup.

“Kebahagiaan yang Tuhan bagi tu ada dalam banyak cara, kena percaya benda ni.”

Wallahua’lam..

Putih Melati

Karya melambangkan jiwaku

More Posts - Facebook

Belajar Kompang Paluan Asli – Muzik Tradisional Melayu
Pengenalan Kompang ialah sejenis alat muzik tradisional yang paling popular bagi masyarakat Melayu. Ia
Belajar Kompang Paluan Joget – Muzik Tradisional Melayu
Pengenalan Kompang ialah sejenis alat muzik tradisional yang paling popular bagi masyarakat Melayu. Ia
Belajar Kompang Paluan Zapin – Muzik Tradisional Melayu
Pengenalan Kompang ialah sejenis alat muzik tradisional yang paling popular bagi masyarakat Melayu. Ia
Kompang Paluan Inang – Muzik Tradisonal Melayu
Pengenalan Kompang ialah sejenis alat muzik tradisional yang paling popular bagi masyarakat Melayu. Ia

Leave a reply "Tips Hidup Tenang dan Berkat yang sempoi"