Tips Hidup Tenang dan Berkat yang sempoi

Permalink to Tips Hidup Tenang dan Berkat yang sempoi
Tips Hidup Tenang dan Berkat mudah untuk diikuti. 1) Sentiasa doakan ibu ayah. Selesai solat, kalau nak cepat sangat baca doa untuk kedua ibu bapa pun dah memadai. 2) Gaji yang kita dapat tu jangan0 lokek beri kepada kedua ibu bapa walaupun mereka tak harapkan sangat dan tak pernah minta pun. 3) Bantu adik beradik walaupun

Cara Buat QR Code Mudah Urusan Fail Guru

Permalink to Cara Buat QR Code Mudah Urusan Fail Guru
Kerja pengkeranian guru terlalu banyak. Sehinggakan kadang konfius, guru kerjanya mengajar atau kerani? Saya ingin membantu guru dalam selesaikan satu masalah berkenaan dengan sistem fail. “Senang sahaja cara untuk kurangkan ketebalan folder.” Cara Buat QR Code Mudah Urusan Fail Guru 1. Kesemua dskp, hsp, rpt bagi subjek yang diajar, saya print dalam 1 helaian sahaja.

Sifat Pemaaf Rasulullah S.A.W

Permalink to Sifat Pemaaf Rasulullah S.A.W
Tsumamah bin Atssal r.a merupakan salah seorang pemimpin Al Yamamah, ketika memeluk Islam beliau menceritakan perihal dirinya di hadapan Rasulullah s.a.w dengan katanya: ” Aku bersaksi bahawa tiada tuhan yang selayaknya disembah melainkan Allah dan aku bersaksi juga bahawa Muhammad itu Rasulullah…Wahai Muhammad! Sesungguhnya wajah mu sebelum ini merupakan wajah yang paling daku benci namun

Cara Buat Peria Goreng Kedai Mamak

Permalink to Cara Buat Peria Goreng Kedai Mamak
Resepi Peria Goreng macam di Kedai Mamak Bahan – bahan : 1) Sediakan Peria katak dan potong nipis. 2) Garam 3) Kunyit 4) Cili kisar (opptional) 5) Serbuk kunyit 6) Telur sebiji 7) Tepung jagung Caranya : Gaulkan ke semua bahan termasuk tepung jagung. Sebelum goreng, sadur dengan tepung gandum. Goreng atas api yang besar

Cara Buat Bubur Lambuk Kampung

Permalink to Cara Buat Bubur Lambuk Kampung
Bahan -bahan dan Cara penyediaan : 2 pot beras (cuci bersih & blendkan)cepat masak Daging (dipotong kecik┬▓)sng nk mkn Udang kering (tumbuk lumat) Bawang Besar dan Bawang putih (hiris nipis) Halia (potong seperti lidi) carrot (potong dadu) Bunga lawang, kulit kayu manis, buah pelaga Daun pandan (potong 2,disiat memanjang) Lada hitam (tumbuk lumat) Kacang tanah

Biodata Akhyar Rashid, Pemain Bola Sepak JST 2019

Permalink to Biodata Akhyar Rashid, Pemain Bola Sepak JST 2019
Biodata Akhyar Rashid Nama : Muhammad Akhyar Bin Abdul Rashid Nama Popular : Akhyar Rashid Tarikh Lahir : 1 Mei 1999 Tempat Lahir : Kedah Ketinggian : 1.69m Kewarganegaraan : Malaysia Posisi Permainan : Forword – Left Winger / Centre Forward – Left Winger Keberatan Kaki : Kiri Kelab sekarang : Kedah FA (2018) Johor